Studio 100 verlengt contract met VRT

Het contract van productiehuis Studio 100 met de VRT wordt tot 2012 verlengd. De producent van kinderentertainment zal zijn diverse figuurtjes nog zeker vier jaar op de zenders van de openbare omroep vertonen. Dat zei Hans Bourlon, topman bij Studio100, tijdens een interview in een debatprogramma van Trends en Kanaal Z.

vdy

Naast de bestaande programma’s zoals Samson & Gert of Kabouter Plop moeten er twee nieuwe producties per jaar komen.

Het productiehuis gaat ook verder internationaal uitbreiden. Studio 100 heeft net een bedrijf geopend in Frankrijk dat tekenfilms gaat opzettten. Eerder dit jaar kocht het productiehuis nog het Duitse mediabedrijf EM.Entertainment, waardoor het de uitzendrechten van de grootste onafhankelijke kindercatalogi ter wereld in handen kreeg. Ook met de Duitse zender ZDF heeft Studio 100 een overeenkomst om producties uit te zenden.

Bourlon antwoordde ook niet ontkennend op de vraag of er ooit een beurscenario mogelijk is voor Studio 100. 'Wij sluiten niks bij voorbaat uit, en ik spring ook niet graag slordig met het woord ’nooit’ om', klonk het.

Studio 100 boekte vorig jaar een omzet van 79 miljoen euro en stelt 531 mensen te werk. Het bedrijf beheert ook drie pretparken: Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor (Hasselt) en Plopsa Coo.

LEES OOK

Nu in het nieuws