Axelle Red geeft uniek verjaardagsconcert in Sportpaleis

© cia jansen

ANTWERPEN - Op zaterdag 2 mei geeft de Limburgse zangeres Axelle Red een uniek concert in het Antwerpse Sportpaleis om de vijftiende verjaardag van haar carrière te vieren. Ze zal onder begeleiding van een resem Amerikaanse, Portugese en Belgische topmuzikanten een selectie van haar hits brengen.

ivb

Voor Axelle Red is het concert in het Sportpaleis het enige optreden van 2009 op Belgische bodem.

Axelle Red scoorde twintig jaar geleden haar eerste hit met 'Kennedy Boulevard', toe nog gewoon als Axelle. Maar het was vijf jaar later, toen ze 'Red' aan haar artiestennaam toevoegde, dat ze een internationale doorbraak forceerde. Inmiddels verkocht ze wereldwijd meer dan vier miljoen platen en ze scoorde vijftien top 10-hits.

In het Sportpaleis blikt ze terug op haar carrière van op een podium dat in het midden van de zaal zal staan. Zo wil de zangeres naar eigen zeggen een intieme sfeer creëren ondanks de duizenden toeschouwers.

Tegenwoordig woont Axelle Red, die in Hasselt geboren werd als Fabienne Demal, in Parijs. Naast als zangeres is ze ook actief als ambassadrice van Unicef, Handicap International en het Rode Kruis. Voor haar engagement ontving ze vorig jaar nog een eredoctoraat van de Universiteit Limburg.

LEES OOK