Antwerps ex-schepen Pauwels leidt Ballet van Vlaanderen

Bron © belga
ANTWERPEN - Met onmiddellijke ingang is Chantal Pauwels aangesteld als nieuw zakelijk directeur van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Dat heeft de raad van bestuur van de dansinstelling dinsdag beslist. De 39-jarige Pauwels wil het gezelschap uit zijn benarde financiële situatie halen.
In de vorige Antwerpse bestuursploeg was Pauwels voor Groen! schepen van Sport. Sinds zes maanden was ze directeur communicatie bij het ballet. ‘Ik heb de werking door en door leren kennen. Begin juli ben ik gevraagd. Ik heb de optie goed overwogen en zie een nieuwe uitdaging in een huis met bijna honderd werknemers dat artistieke internationale faam krijgt en enorme groeikansen heeft’, zegt ze.

Samen met artistiek directeur Kathryn Bennetts neemt ze de leiding op zich van het artistieke huis. Pauwels zal, met de financiële directeur als rechterhand, op zoek gaan naar nieuwe structurele geldinbreng en ziet haar vroegere schepenambt als een goede leerschool. ‘Ik ben niet van plan de artistieke lat lager te leggen. In de politiek heb je ook nooit genoeg geld en gaat alles ook traag. Ik heb nu een doel’, vult ze aan.

Een eerste stap vindt die Pauwels wil nemen is de voorstellingen in de Antwerpse opera krijgen. ‘Meer kaartenverkoop en dezelfde prijs om een opvoering op poten te zetten.’ Voorts wil ze tegen 2010 de overheid overhalen om meer te subsidiëren. Ook wil ze een betere samenwerking met het bedrijfsleven realiseren.
Door lob
Meest recent