Rudy Pevenage wordt sportdirecteur bij Rock Racing

© © Frank Abbeloos

© photo news

1 / 2

Rudy Pevenage wordt de nieuwe sportdirecteur van het Amerikaanse wielerteam Rock Racing. Dat bevestigde het team op wielerwebsite cyclingnews.com. Volgens Pevenage is er sprake van een mondeling akkoord tussen beide partijen. Enkel de handtekening van de Oost-Vlaming ontbreekt nog op het contract, verklaarde hij zelf aan

Belga

.

vdy

'Van zodra er sprake was van een mogelijke comeback van Jan Ullrich namen de mensen van Rock Racing contact met mij op', verduidelijkte Pevenage.

'Ik was aangenaam verrast en ga gretig in op hun voorstel om sportdirecteur te worden. Ik mis de wielersport opnieuw, dit na een afwezigheid van zowat twee jaar. Na de perikelen voor de start van de Tour de France in Straatsburg was ik het hele wereldje moe, maar nu kriebelt het weer als nooit tevoren. Officieel is het allemaal nog niet, maar ik heb alvast mijn jawoord gegeven', zei de Oost-Vlaming.

'Een eventuele terugkomst van Jan Ullrich zit er, als renner, voorlopig zeker niet in. Hij kan wel eventueel een andere functie binnen het team betrekken. Dat moeten wij allemaal nog eens nader bekijken. Bedoeling is dat we met Rock Racing zeker een deel van het komende Belgische programma afwerken maar echt in detail kan ik nu nog niet treden', stelde de 54-jarige Pevenage.

Pevenage werd in 2006 bij de start van de Tour de France in Straatsburg samen met de Duitser Jan Ullrich ontslagen bij T-Mobile, omwille van hun mogelijke betrokkenheid in de zaak-Fuentes. Pevenage was de begeleider van Ullrich bij Telekom, Coast, Bianchi en T-Mobile en won met de Duitser in 1997 de Tour de France.

Of Ullrich zijn mentor volgt naar Rock Racing is dus nog niet duidelijk. 'Het project interesseert hem, niet als wielrenner, maar het globale idee', verduidelijkte Wolfgang Strohband, de manager van Ullrich aan het Duitse persagentschap

dpa

.

Rock Racing, het team van de Amerikaanse modekoning Michael Ball, heeft onder meer de Amerikanen Tyler Hamilton en Fred Rodriguez, de Colombianen Santiago Botero en Victor Hugo Pena en de Spanjaard Oscar Sevilla in de gelederen.

Vorig jaar hengelde het team al naar de diensten van Axel Merckx, maar beide partijen kwamen toen niet tot een akkoord.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten