Concentra en KPN stappen in Mobile Vikings

Bron © DS, Datanews
BRUSSEL -

KPN Belgium en Concentra Media nemen samen een meerderheidsparticipatie van 66 procent in Mobile Vikings. Dat meldt het ICT-vakblad Datanews. City Live, het bedrijf achter de mobiele operator, kan zijn kapitaal optrekken met 1,2 miljoen euro.

Mobile Vikings is een 'virtuele gsm-operator' (Mobile Virtual Network Operator of MVNO) die gratis mobiel internet wil aanbieden. De inkomsten hoopt het bedrijf te halen uit gepersonaliseerde reclame en 'm-commerce' (de verkoop van commerciële diensten via de gsm).

Op 2 april kwamen KPN Belgium en Concentra Media overeen om elk een belang van 33,3 procent te nemen in Mobile Vikings, aldus de website van Datanews. Beide partijen brengen ook een bedrag in van telkens 600.000 euro. District Live, de holding boven City Live en Mobile Vikings, behoudt de resterende 33,3 procent van de aandelen.

Na de management buy-out bij City Live in november, heette het al dat het bedrijfje op zoek was naar nieuwe, liefst internationale, partners. Met KPN en Concentra heeft het die nu gevonden. Momenteel zit het dossier in de pre-notificatiefase, en volgende week wordt het formeel voorgelegd aan de Belgische Raad voor Mededinging.

Hoewel het vanaf dan nog een tweetal weken wachten is op het uiteindelijke fiat van de mededingingsautoriteit, zal de transactie normaal gezien niet op fundamentele bezwaren stuiten, en lijkt de 'overname' van Mobile Vikings een uitgemaakte zaak, aldus Datanews.

Door wdp
AANGERADEN