Montreal selecteert 'Meisjes', 'SM-rechter' en 'Soeur Sourire'

Bron © belga

Foto: copyright_soeursourirefilm.be

BRUSSEL - Meisjes, de nieuwe film van Geoffrey Enthoven, SM-rechter van Erik Lamens en Soeur Sourire van Stijn Coninx zijn geselecteerd voor het 33ste Wereldfilmfestival van Montreal, dat plaatsvindt van 27 augustus tot 7 september. Ook de documentaire Looking for Dragone, gemaakt in het kader van de Canvasreeks 'Hoge Bomen', staat op het programma. Dat heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) maandag bekendgemaakt.

Zowel Meisjes als SM-rechter wordt vertoond in het 'Regards sur les Cinémas du Monde'-programma. Soeur Sourire loopt in Officiële Selectie, Buiten Competitie, en Looking For Dragone ten slotte in de 'Documentaires du Monde'-selectie.

Meisjes, dat in België als opener van het Filmfestival van Oostende in première gaat, draait rond de 70-jarige Claire, die met haar zoon, de ruige muzikant Sid, een band opstart. In de hoofdrollen zien we Marilou Mermans, Jan Van Looveren, Lea Couzin, Lut Tomsin en Lucas Van Den Eynde.

SM-rechter, dat gebaseerd is op waargebeurde feiten, draait rond Koen, van beroep rechter, die om zijn huwelijk met Magda te redden, beslist om zijn eigen fatsoensgrenzen tot het uiterste te testen. Samen ontdekken ze haar verborgen verlangens. Maar wanneer Magda steeds extremere vormen van genotsbeleving opzoekt, raakt het koppel verstrikt in een web van pooiers, klikkende rijkswachters en afgunstige collega's. Gene Bervoets en Veerle Dobbelaere vertolken de rollen van Koen en Magda.

Soeur Sourire vertelt het verhaal van Jeannine Deckers, een Belgisch meisje dat in 1961 uitgroeide tot een wereldster door als kloosterzuster de hit "Dominique" te schrijven en te zingen. Cécile De France speelt de hoofdrol.

Looking for Dragone is een door Manu Bonmariage gemaakt documentair portret van Franco Dragone die wereldberoemd is geworden met zijn grootse spektakelshows voor onder meer Cirque du Soleil (onder meer Saltimbanco, Quidam, Alegria) en Céline Dion.

Door dsl