Leonard Cohen valt flauw op podium in Spanje

Bron © afp

Foto: koen bauters

MADRID - De Canadese zanger-componist Leonard Cohen (75) is vrijdag tijdens een concert in de velodroom van het Spaanse Valencia, in het oosten van Spanje, flauwgevallen. Het concert werd onderbroken en vervolgens uitgesteld. Dat meldt de website van de Spaanse krant El Mundo.
Volgens de gitarist van de groep, Javier Mas, had Cohen last van indigestie en moest hij braken, maar is zijn gezondheidstoestand niet zorgwekkend.
      
De zanger werd onwel nadat hij een halfuur op het podium stond en het vierde nummer van de avond, 'Bird on the Wire', bracht.
      
Volgens verschillende getuigen verloor Cohen zijn evenwicht een eerste keer toen hij rechtstond om zijn gitaar te nemen, maar werd hij opgevangen door zijn muzikanten, die zo konden voorkomen dat hij zou vallen.
      
Enkele ogenblikken later wankelde Cohen opnieuw en viel hij op de grond. Vervolgens werd de artiest van het podium gedragen en kreeg hij medische zorgen toegediend van een medische ploeg.
      
De zowat 6.000 aanwezigen wachtten bijna een uur, maar Mas moest hen meedelen dat Cohen het concert niet zou voortzetten en dat het optreden verplaatst zou worden. Dat nieuws werd op applaus onthaald.
      
Valencia was de voorlaatste etappe in Cohens tournee in Spanje, die maandag in Barcelona afgerond zou worden.
Door kld