Baggerbedrijf De Nul mag Panamakanaal uitbaggeren

Bron © belga
BRUSSEL - Baggerbedrijf Jan De Nul uit Aalst mag de toegang tot het Panamakanaal aan de kant van de Atlantische Oceaan uitbaggeren. Het contract heeft een waarde van 89,6 miljoen dollar (ruim 61 miljoen euro), zo melden lokale media.

Voor dit bedrag verbindt Jan De Nul er zich toe om nagenoeg 15 miljoen kubieke meter baggerspecie te ruimen waardoor de toegang tot het Panamakanaal over een afstand van bijna 14 kilometer verbreed wordt van 198 meter tot 225 meter om de toegang voor zeeschepen te vergemakkelijken.

De Nul kreeg de opdracht toegewezen omdat het de goedkoopste was. De baggeraar haalde het van onder meer China Harbor Engineering Co-Pilotec, Van Oord Dredging en Boskalis Dredging International Joint Venture.

Het bedrijf uit Aalst voert al werken uit in het Panamakanaal. In augustus kreeg het als deel van een consortium de opdracht om zes nieuwe sluizen te bouwen.

Het Panamakanaal, dat 80 km lang is en op dit ogenblik vijf sluizen telt, verbindt de Stille met de Atlantische Oceaan en loopt dwars door Panama. Door het kanaal varen elke dag 36 schepen die er 10 uur over doen om van de Stille naar de Atlantische Oceaan te gaan of andersom.

Door loa
AANGERADEN