Belgische mode op kunstzegels 2010 van De Post

Bron © belga
Tien Belgische modeontwerpers hebben designs geleverd voor de reeks postzegels "De Belgische mode" van Tom Hautekiet. De reeks zal in april 2010 uitgegeven worden. Dat werd dinsdag door De Post bekendgemaakt op de presentatie van de artistieke postzegels 2010. Onder andere Dirk Bikkembergs, Véronique Branquino, Ann Demeulemeester, Natan en Walter Van Beirendonck leverden een design voor de modereeks.

Een nieuwigheid in 2010 is het echte bloemenzaad op het postzegelvel "Gentse Floraliën" van Jean Libert en Guilaume Broux.

Daarnaast werden ook tal van andere thema’s bekendgemaakt. Zo zijn er de reeksen "Het hart van Antwerpen", de stripheld "Largo Winch", "Prins Filip wordt 50" met baard, "175 jaar Belgische spoorwegen", "De magie van Folon" en de "Vlaamse primitieven in Belgische en Franse collecties".

Zoals elk jaar zal De Post ook in 2010 het alfabetiseringsfonds steunen. "Op het moment dat er een explosie plaatsvindt van nieuwe communicatiemiddelen, e-mails en sociale netwerken, heeft de zegel dus zeker nog een meerwaarde die de moeite waard is", aldus minister van Overheidsbedrijven Steven Vanackere (CD&V).

Door bvb
Meest recent