Studio 100 is Onderneming van het Jaar 2009

© rr

De entertainmentgroep Studio 100 uit Schelle is dinsdagavond uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar 2009. De jaarlijks toegekende prijs van Ernst & Young werd door prins Filip overhandigd aan Gert Verhulst en Hans Bourlon, de toplui van Studio 100 die begin dit jaar door Trends al werden uitgeroepen tot managers van het jaar.

bvb

Studio 100 haalde het van drie medegenomineerden: de producent van vloerelementen Echo uit Houthalen, de industriële holding Vaessen Industries uit Dilsen-Stokkem en diervoederspecialist Vitamex uit Drongen.

"Studio 100 vormt voor ons een toonbeeld van hoe een klein bedrijf door consequent duurzaam ondernemerschap sterk kan groeien en internationaal hoge toppen kan scheren", luidt het commentaar van de jury. Het familie-entertainmentbedrijf is bekend van onder meer "Mega Mindy", "Samson en Gert", "Kabouter Plop" en "K3". Met 770 medewerkers realiseerde Studio 100 in 2008 een omzet van 150 miljoen euro.

Het was de vijftiende editie van de Onderneming van het Jaar. Vorig jaar won speelkaartenproducent Cartamundi uit Turnhout de ondernemersprijs.

Vlaams minister-president Kris Peeters reikte dinsdag voorts "De Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming" uit. Die ging dit jaar naar betaaltechnologiebedrijf Clear2Pay. Dat bedrijf "groeide als jonge onderneming in sneltempo naar een niveau dat vele meer mature bedrijven niet halen", aldus de jury.

Maandag al werd het Brusselse technologiebedrijf Proximedia uitgeroepen tot "L’Entreprise de l’Année 2009", de Franstalige tegenhanger van de Onderneming van het Jaar.

LEES OOK

Nu in het nieuws