Guy Peeters treft schikking met parket in fraudezaak

Guy Peeters, topman van de socialistische mutualiteit, van de VRT en van P&V Verzekeringen, heeft een minnelijke schikking getroffen met het parket van Antwerpen. Dat vernam De Tijd van meerdere bronnen.

loa

Het parket heeft zes jaar lang een strafonderzoek gevoerd naar het reilen en zeilen van de 57-jarige Peeters en zijn echtgenote. Het opsporingsonderzoek begon als een uitloper van de kredietkaartenaffaire rond het Antwerpse stadsbestuur. Er waren aanwijzingen dat verdachte geldstromen van stedelijke vzw's, waaronder Telepolis, vloeiden naar een van de vzw's van Guy Peeters' echtgenote.

In de loop der jaren is het opsporingsonderzoek in stilte uitgebreid. Verschillende soorten misdrijven zijn onderzocht, zoals het mogelijke gebruik van schijnzelfstandigen en aantijgingen van omkoping met feesten en reisjes. Maar de aantijgingen van corruptie zijn op geen enkel moment hard gemaakt.

Het strafdossier zou nog wel feiten van belastingontduiking bevatten. Daarover zouden Peeters en zijn echtgenote eerder dit jaar een akkoord hebben bereikt met het parket. De omvang van de minnelijke schikking die Peeters heeft betaald om vervolging te vermijden, is niet bekend. Peeters gaf geen commentaar, aldus nog De Tijd.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten