Collega’s verkiezen Brepoels en El Khadraoui tot beste Europarlementsleden 2009

Frieda Brepoels (N-VA) en Saïd El Khadraoui (sp.a) zijn dinsdagavond door hun collega’s verkozen tot beste Europese parlementsleden van 2009 in de respectieve vakgebieden Handel en Transport. Brepoels werd bekroond voor haar rol bij het bekomen van een Europees handelsverbod op zeehondenproducten, terwijl El Khadraoui beloond werd voor zijn werk voor het Eurovignet.

bvb

Het was de vijfde keer dat de MEP-awards van het Parliament Magazine werden uitgereikt. De parlementsleden mogen voor twaalf hoofddomeinen telkens op drie genomineerden stemmen. Zo mocht El Khadraoui het opnemen tegen de Duitser Michael Cramer en Open Vld’er Dirk Sterckx.

Brepoels reageert tevreden op haar verkiezing. Ze noemt die een erkenning voor haar werk en een prijs voor de vele burgers en organisaties die jarenlang mee hebben geijverd voor een Europees handelsverbod op zeehondenproducten. Haar socialistische collega wijst erop dat het om een symbolische prijs gaat, "maar het doet toch deugd om je werk door de collega’s beloond te zien worden", luidt het.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten