Cofinimmo bevestigt jaarprognoses

De vastgoedbevak Cofinimmo handhaaft na het derde kwartaal zijn jaarvooruitzichten voor het dividend en het netto courant resultaat.

dgs

Het netto courant resultaat sloot eind september af op 1,98 euro per aandeel, tegen 1,80 euro vorig jaar. De huurinkomsten stegen met 6,6 procent, het operationeel resultaat met 8,8 procent.

Na negen maanden loopt het netto courant resultaat op tot 5,78 euro per aandeel, tegen 5,51 euro vorig jaar. Dit resultaat "in bijzonder moeilijke economische omstandigheden" werd verkregen dankzij het behoud van een bezettingsgraad van meer dan 97 procent en een verbetering van de operationele marge met 1,15 procent, aldus de Bel20'er.

De vastgoedportefeuille daalde in reële waarde in het derde kwartaal met 0,48 procent. Over negen maanden loopt de afname op tot 1,82 procent. Dit heeft Cofinimmo ertoe aangezet zijn financiële middelen aanzienlijk te versterken om zo de investeringsverbintenissen na te komen zonder de balans aan te tasten.

De bevak verkocht daartoe eigen aandelen, sinds het begin van het jaar gaat het om een kleine 1,3 miljoen aandelen voor 98 miljoen euro. Verder werden huurinkomsten voor 271 miljoen euro overgedragen aan de banken en een obligatielening van 100 miljoen euro uitgegeven.

Voor het volledige boekjaar bevestigt de bevak een netto courant resultaat van 7,40 euro per aandeel en een bruto dividend van 6,50 euro per aandeel.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten