Kim Gevaert moedigt aan om groenten en fruit te eten

Bron © belga

Foto: belga

OVERIJSE - Ex-atlete Kim Gevaert wordt de ambassadrice van 'All Day Long', een campagne die oproept om bij elk eetmoment ook groenten en fruit te eten. Dat heeft ze donderdag in Overijse bekendgemaakt.

Uit tal van studies blijkt dat het eten van voldoende groenten en fruit het risico op overgewicht, constipatie, hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker verlaagt. De algemene aanbeveling is 300 gram groenten en 2 tot 3 stukken fruit per dag. Er is echter nog een hele weg af te leggen: momenteel eet de Belg nog maar 138 gram groenten en 0,8 stuks fruit per dag.

'Ik heb er de hele dag zin in'

Kim Gevaert zal onder het motto ‘ik heb er de hele dag zin in’ de campagne zowel in de media als op het publiek terrein actief ondersteunen. Vandaag is dat al het geval op zes plaatsen, verspreid over het land. De locaties staan symbool voor de zes eetmomenten per dag - ontbijt, het 10-uurtje, de lunch, het 4-uurtje, het avondmaal en de laatavondsnack -, momenten waarop volgens de initiatiefnemers telkens best ook groenten en fruit gegeten worden.

In het kader van de campagne wordt ook een kookwedstrijd georganiseerd. Hoogtepunt van de campagne is de Week van Groenten en Fruit eind maart 2010.

De campagne is een door de Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) gecoördineerd initiatief van groente- en fruitproducenten (VBT), de invoerhandel (Freshtrade Belgium) en de distributie (Fedis).

Door llo
Meest recent