Open VLD wil duidelijkheid van Huytebroeck

Bron © belga
BRUSSEL - 'Evelyne Huytebroek moet duidelijkheid scheppen, was ze nu op de hoogte of niet?' Dat zegt Els Ampe, Brussels parlementslid voor Open VLD, dinsdagochtend op Radio 1.

Ze reageert op MR-fractieleider in het Brussels parlement, Didier Gosuin, die beweert dat Brussels minister van Leefmilieu Huytebroeck op de hoogte was van de dreigende sluiting van waterzuiveringsstation Brussel-Noord. Hij spitte enkele documenten boven die dat bewijzen.

'Wij zouden zo snel mogelijk die documenten willen zien, om te kunnen opmaken of de minister op de hoogte was vóór 8 december', zegt Ampe, die van plan is de minister dinsdag in de bevoegde parlementaire commissie opnieuw enkele pittige vragen voor te schotelen.

'Wij willen graag ook eens de stem horen van Aquiris. De minister heeft tot nu toe altijd beweerd dat ze niet op de hoogte kon zijn, wij willen nu weten hoe de vork in de steel zit', klinkt het.

Of Huytebroek moet aftreden, kan de Brusselse Open VLD-fractie nu nog niet beoordelen, zegt Ampe, die eerst de documenten wil zien. 'Wij moeten eerst weten wat er aan de hand is, wie er verantwoordelijk is, om de bevolking te kunnen verdedigen in deze kwestie.'

Door svh
AANGERADEN