Miguel (2) werd mishandeld met de dood tot gevolg

Man krijgt 10 jaar cel voor kindermishandeling

© rr

Dave De Kock is door de correctionele rechtbank van Turnhout veroordeeld tot tien jaar effectief voor de mishandeling van peuter Miguel Van Kriekinge uit Ravels. Miguel overleed op 2 juli 2008 in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

jva, Ivo Meulemans

De peuter van twee werd door zijn stiefvader Dave De Kock op 25 juni 2008 naar het ziekenhuis gebracht met zware hoofdletsels en verwondingen over het hele lichaam. Enkele dagen later overleed de jongen in het UZ van Antwerpen aan een hersenvliesbloeding. Onmiddelijk na de feiten werd Dave De Kock aangehouden door het parket van Turnhout

De correctionele rechtbank van Turnhout veroordeelde Dave De Kock vandaag tot tien jaar effectief voor onmenselijke handelingen op een minderjarige. De twintiger uit Mortsel stond in de buurt bekend als een agressieve drugsgebruiker. Moeder Sandra Verbeek, die zelf had nagelaten om met haar zoontje naar het ziekenhuis te gaan, werd veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijk voor schuldig verzuim.

De advocaat van Mike van Kriekinge, de vader van Miguel, reageert erg ontgoocheld. De verdediging had gepleit om Dave De Kock te laten berechten voor assissen voor foltering en doodslag, maar de rechter had deze doorverwijzing weerhouden. Waarschijnlijk zal de vader niet meer in beroep gaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten