Longlist Gouden Uil Literatuurprijs bekend

De longlists voor De Gouden Uil Literatuurprijs en Jeugdliteratuurprijs zijn woensdag bekendgemaakt door de organisatie. Onder meer Saskia de Coster, Arnon Grunberg, Tom Lanoye, Cees Nooteboom, en Joost Zwagerman zitten in de selectie.

svh

De shortlists worden bekendgemaakt op maandag 15 maart in het Radio 1-programma Mezzo tussen 12 en 13 uur. De juryvoorzitters Guy Mortier en Jelle Van Riet zijn dan te gast in het programma. Wie uiteindelijk in elke categorie aan de haal gaat met de hoofdprijs van 25.000 euro en een trofee ontworpen door Ever Meulen, wordt op zondag 25 april aangekondigd. De genomineerden ontvangen 1.500 euro. De veertien auteurs op de longlist van De Gouden Uil Literatuurprijs zijn Saskia de Coster ("Dit is van mij"), Arnon Grunberg ("Kamermeisjes en soldaten"), Marie Kessels ("Ruw"), Hilde Keteleer ("Puinvrouw in Berlijn"), Herman Koch ("Het diner"), Tom Lanoye ("Sprakeloos"), Bart Meuleman ("De donkere kant van de zon"), Cees Nooteboom ("’s Nachts komen de vossen"), Thomas Rosenboom ("Zoete mond"), Peter Terrin ("De bewaker"), P.F. Thomése ("J. Kessels: The Novel"), Mensje van Keulen ("Een goed verhaal"), Tommy Wieringa ("Caesarion") en Joost Zwagerman ("Hitler in de polder & Vrij van God").

Voor de Jeugdliteratuurprijs dingen onder meer Carli Biessels ("Juwelen van stras"), Tonke Dragt ("Dichtbij ver van hier"), Imme Dros & Harrie Geelen ("Naar het ziekenhuis") mee naar de prijs.

Aangeboden door onze partners