TAS behandelt zaak-Rebellin op 17 juni

© Photo News

Op 17 juni zal het Internationaal Sporttribunaal TAS de zaak van de geschorste Italiaanse wielrenner Davide Rebellin behandelen. Dat meldde het TAS vrijdag.

drd

De 38-jarige Rebellin had beroep aangetekend tegen de beslissing van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om hem na zijn positieve dopingplas tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking te schorsen. Rebellin (38) behaalde de zilveren medaille op de olympische wegrit in Peking, maar werd een jaar later na nieuw onderzoek positief bevonden op het gebruik van Cera.

De kopman van het inmiddels opgedoekte Gerolsteiner riskeert een schorsing van twee jaar. Zijn zilveren medaille en de bijhorende 75.000 euro heeft hij reeds aan het Italiaans Olympisch Comité CONI teruggegeven.

De eveneens op het gebruik van cera betrapte wielrenner Stefan Schumacher gaat niet in beroep tegen de uitspraak van het IOC. Schumacher testte in 2008 positief na de Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen. Zijn schorsing loopt deze zomer op 27 augustus af.

Aangeboden door onze partners