Blur steunt onafhankelijke platenwinkels

De nieuwe single van de Britse band Blur zal enkel in de Britse zelfstandige platenwinkels te koop zijn. Het nummer verschijnt op vrijdag 17 april. Die dag is in Groot-Brittannië namelijk 'Record store day', een dag om de traditionele en onafhankelijke platenwinkels te steunen.

bvb

De single verschijnt op vinyl in een gelimiteerde oplage van 1.000 exemplaren en bevat twee nieuwe nummers. Het is geleden van 2003 dat Blur nieuw materiaal uitbracht. Vorig jaar stonden de bandleden nog een keer samen op het podium voor een aantal reünieconcerten.

Volgens frontman Damon Albarn koos de groep er bewust voor om het nummer uit te brengen op 'Record store day'. "Die winkels zijn van groot belang geweest in onze carrière. Het is dan ook een eenvoudige manier om onze steun aan de winkels te tonen".

De onafhankelijke platenwinkels in Groot-Brittannië hebben het de voorbije jaren zwaar te verduren gehad. Het land heeft nog nog 269 platenwinkels die geen deel uitmaken van een keten, een derde minder dan vijf jaar geleden. Naast de nieuwe single van Blur verschijnen er ook speciale singles in beperkte oplage van The Beatles, Hot Chip en Lily Allen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook