Derde concert van Leonard Cohen in Gent

Foto: rr

GENT - Er komt een derde concert van de Canadese singer-songwriter Leonard Cohen op het Gentse Sint-Pietersplein. Dat heeft concertorganisator Greenhouse Talent vanmorgen bekendgemaakt.

Omdat de concerten van vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus in een mum van tijd uitverkocht waren, zal Cohen ook op zondag 22 augustus een concert spelen.

De concerten van Cohen zijn, tot nader order, de enige in de Benelux. Cohen zal in Gent voor een zittend publiek een selectie uit zijn omvangrijke oeuvre brengen.

Cohen speelde de voorbije jaren al verschillende concerten op historische locaties. Zo speelde Cohen de afgelopen jaren nog in open lucht op het San Marco-plein (Venetië), het IMMA/Royal Hospital Kilmainham (Dublin) en op de Piazza Napoleone (Lucca). In België koos hij nu voor het Sint-Pietersplein.

Cohen trad vorige zomer nog op in het Sportpaleis van Antwerpen. Dat concert droeg hij toen op aan zangeres Yasmine die net overleden was.

Gratis pendelbussen

Op vertoon van een concertticket kan u gratis gebruik maken gebruik van de pendelbussen van De Lijn van en naar Flanders Expo! De Lijn zal op de avond van het concert een maximaal aantal pendelbussen inzetten om de concertgangers vlot heen en weer te brengen voor en na het concert.

Tickets voor het concert kosten 96, 79, 69 of 59 euro inclusief servicekosten. De voorverkoop start op woensdag 5 mei om 9 uur.

 

Door bvb