Europarlementslid Brepoels trekt Limburgse Kamerlijst N-VA

© belga

Frieda Brepoels, Europees parlementslid voor de N-VA, gaat op 13 juni de Limburgse Kamerlijst voor haar partij trekken. Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans duwt de lijst, zo werd vrijdag bekendgemaakt op een persconferentie.

bvb

Op haar 55ste verjaardag maakte Frieda Brepoels vrijdag bekend dat zij de Kamerlijst voor de NVA in Limburg zal aanvoeren. Op de tweede plaats staat provinciaal NVA-voorzitter Steven Vandeput.

Deze lijst wordt geduwd door Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans. Eerste opvolger is uittredend kamerlid Peter Luykx uit Lommel. Het staat vast dat hij naar de Kamer zal gaan als de Limburgse N-VA 1 zetel binnenhaalt.

Brepoels en Peumans zullen immers op hun huidige post actief blijven. Mocht deze lijst 2 vertegenwoordigers naar het parlement sturen, wat de ambitie is van de N-VA, zal Brepoels van Europa naar de Kamer verhuizen "als de partij haar dat vraagt". Op de Senaatslijst van de N-VA, die getrokken wordt door Bart De Wever, prijken geen ronkende namen uit Limburg.

"België is een institutionele vuilnisbelt, waar een kat haar jongen niet meer in terugvindt", zegt aftredend Kamerlid Peter Luykx. "Het is duidelijk dat het zwaartepunt bij de deelstaten moet komen te liggen, en wij willen daar als N-VA-Limburg een steentje toe bijdragen."

Lijsttrekker Frieda Brepoels drukt deze ambitie uit door het behalen van 2 zetels als doelstelling voorop te stellen. "Minstens 2", aldus een optimistische parlementsvoorzitter Peumans, die als lijstduwer zijn steun aan de partij betuigt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten