Ex-Fortis-top probeert vergeefs getuigengehoor te ontvluchten

© BELGA

Maurice Lippens, Jean-Paul Votron en Gilbert Mittler moeten dan toch als getuige voor de rechtbank van Utrecht verschijnen. Hun hoger beroep is vandaag verworpen.

nta

De voormalige top van financieel concern Fortis moet dan toch binnenkort getuigen voor de rechtbank in Utrecht. Een hoger beroep bij het gerechtshof van Arnhem werd vandaag definitief verworpen. Dat zegt de Nederlandse advocaat Hendrik Jan Bos, die een aantal gedupeerde Fortis-beleggers verdedigt. Bos heeft namens enkele beleggers een zaak aangespannen tegen de voormalige Fortis-toplui. Hij wil via een verhoor achterhalen welke uitspraken de Fortis-top tussen 1 augustus 2007 en 30 juni 2008 heeft gedaan en welke informatie de toplui toen hadden.

In hun beroepschrift tegen het getuigenverhoor argumenteerden Maurice Lippens, Jean-Paul Votron en Gilbert Mittler onder meer dat ze onvoldoende de Nederlandse taal machtig zijn en ze daarom liever in België, voor een Belgische rechter zouden worden verhoord. Maar het beroepshof in Arnhem oordeelde dat de Fortis-top dat probleem makkelijk kan oplossen door een tolk mee te brengen. De getuigenverhoren in Utrecht gaan dus gewoon door. Jean-Paul Votron moet komende vrijdag al verschijnen. Lippens en Mittler, worden respectievelijk op 8 en 11 juni publiek ondervraagd.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten