Kris Wauters moet ziek verstek geven voor 2e Belcarmanche

Bron © Belga
Alle topteams uit het Belcarkampioenschap en vrijwel alle toprijders zijn dit weekend op de afspraak in Francorchamps, op één man na. Kris Wauters, de helft van het Clouseauduo, moet verstek geven wegens ziekte.

 'Dinsdagavond ben ik plots ziek geworden', aldus Wauters. 'Volgens de dokter heb ik last van een serieuze virale maag- en darminfectie. Niks ernstigs dus, maar ik zal toch wel een dag of vier out zijn. Vrijdag staan de kwalificaties gepland, zaterdag de wedstrijd. Voor mij is het onmogelijk om tegen vrijdag fit te geraken. De weerbulletins voorspellen hoge temperaturen voor zaterdag, waardoor de temperaturen in de cockpit hoog kunnen oplopen'.


Door de plotse ziekte van Kris Wauters moest het team Viage KRK-Racing op enkele plaatsen gewijzigd worden. 'Kris wordt in zijn wagen vervangen door Stéphane Lémeret, die op zijn beurt vervangen wordt door Patrick Schreurs', legt Koen Wauters uit. 'Op die manier krijgen we met Jan Heylen en Stéphen Lémeret een ijzersterk duo met tonnen ervaring in de paarse Viper. Raf Vanthoor krijgt Patrick Schreurs als teammaat, een oude bekende en een rijder met ervaring met de Viper. En ikzelf start met Jeffrey Van Hooydonk'.

Door drd
AANGERADEN