TAS verwerpt beroep Rebellin tegen diskwalificatie op Olympische Spelen

© ap

Het Internationaal Sporttribunaal TAS heeft vrijdag het beroep verworpen van Davide Rebellin. De Italiaanse wielrenner had zijn zilveren medaille van de Olympische Spelen in Peking moeten teruggeven na een positieve dopingtest. Rebellin had tegen die beslissing van het IOC beroep aangetekend bij het TAS, maar krijgt nu dus nul op het rekest.

maj

De 38-jarige Rebellin pakte in augustus 2008 olympisch zilver in de wegrit, na de Spanjaard Samuel Sanchez. In januari 2009, na nieuw onderzoek van zijn bloedstalen, testte hij positief op Cera. Ook de analyse van het B-staal in mei 2009 bleek positief. Daarop werd Rebellin gediskwalificeerd en eiste het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zijn medaille terug, maar de Italiaan tekende op 30 november 2009 bij het TAS beroep aan tegen die beslissing.

Een maand geleden, op 17 juni, werd de Italiaan gehoord door het tribunaal. Rebellin betwistte onder meer de analysemethode die werd gehanteerd door het Franse laboratorium van Châtenay-Malabry. Het tribunaal heeft echter 'alle argumenten van de renner verworpen en bevestigt dat alle procedures gerespecteerd zijn". "Bovendien", leest het persbericht verder, "is de aanwezigheid van Cera in de bloedstalen van de renner voldoende aangetoond.'

De beslissing van het IOC om Rebellin te diskwalificeren en hem zijn medaille te ontnemen, wordt dus bevestigd.

Aangeboden door onze partners