Kabouter Wesley stopt ermee

© rr

© rr

1 / 2

Het populaire stripfiguurtje Kabouter Wesley houdt er (voorlopig?) mee op. Dat zegt auteur Jonas Geirnaert vandaag in Het Belang Van Limburg.

bvb

Kabouter Wesley maakte faam in het weekblad Humo en kreeg vorig jaar een rubriekje in het Woestijnvis-programma Man bijt hond. Omdat Geirnaert maar 28 afleveringen van de kabouterstrip klaar had, moest hij er nog een tiental nieuwe verzinnen.

,,Toen ik die extra filmpjes aan het maken was, vond ik dat het steeds moeilijker werd om nog origineel te blijven en om even sterk uit de hoek te komen," aldus Geirnaert in het interview.

Eind september verschijnt bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts 'Het grote Kabouter Wesley Boek'. In dat boek worden alle strips van Kabouter Wesley gebundeld. Het boek is ook letterlijk een groot boek: het is 52 cm hoog en 39 cm breed.

Geirnaert sluit niet uit dat de kabouter ooit nog terugkomt. Op dit moment gaat al zijn tijd echter naar een nieuw programma met het humoristische collectief Neveneffecten. Dat programma komt volgend jaar op de buis.

Aangeboden door onze partners

Lees ook