Di Caprio kruipt in de huid van oprichter FBI

© afp

Leonardo DiCaprio gaat wel degelijk de rol van J. Edgar Hoover vertolken in een film over de oprichter van de FBI. Dat heeft regisseur Clint Eastwood bevestigd.

bvb

Acteur Joaquin Phoenix zal geen deel uitmaken van de cast. Het gerucht deed namelijk de ronde dat Phoenix de vriend van de heimelijk homoseksuele Hoover zou spelen. Niet dus, dixit Eastwood.

"Ik weet niet waar dat gerucht vandaan komt. Was Joaquin Phoenix geen rapper geworden", vraagt Eastwood zich af.

Phoenix kwam de voorbije twee jaar vooral in het nieuws vanwege zijn opmerkelijke carrièreswitch. De man beweerde zijn carrière als acteur te hebben ingeruild voor die van rapper. Maar niets bleek minder waar, Phoenix’ escapades waren in scène gezet voor een mockumentary van Casey Affleck, "I’m Still Here".

Eastwood ontkent dan ook aan de onderhandelingstafel te hebben gezeten met Phoenix. De deal met Leonardo DiCaprio is daarentegen wel bijna rond. De regisseur is dan ook in zijn nopjes: "het is een fantastische rol voor DiCaprio".

Hoover was van 1947 tot 1972 directeur van de Amerikaanse inlichtingendienst FBI. Zijn hele leven wist Hoover geheim te houden dat hij homoseksueel was, onder meer uit vrees gechanteerd te worden door politieke tegenstanders. Toch was het algemeen geweten dat er meer dan vriendschap was tussen Hoover en zijn medewerker Clyde Tolsen.

"Hij was een fascinerende man. En ik denk dat ik de aangewezen man ben om zijn leven te verfilmen. Ik ben samen met hem opgegroeid", aldus Eastwood.

Aangeboden door onze partners

Lees ook