Zoekactie naar vermiste bemanningsleden baggerschip stopgezet

Bron © Belga, Eigen berichtgeving
ZANDVLIET - Op de Schelde in Zandvliet zijn woensdagavond een zeeschip en een baggerschip van Jan De Nul op elkaar gebotst. Het baggerschip is gezonken. Een van de bemanningsleden is dood teruggevonden, twee anderen zijn nog vermist.

Er rest nog weinig hoop voor de twee vermisten en de zoekactie werd donderdagavond stopgezet. Vrijdag wordt er waarschijnlijk opnieuw gezocht.

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Berendrechtsluis tegenover de kerncentrale van Doel. Het ging om een werkboot van baggeraar Jan De Nul en een 'kleine tanker', de Cristal Topaz van 126 meter lang.

'De aanvaring gebeurde rond 21.50 uur', zegt woordvoerder Stef Breesch van de Antwerpse brandweer. 'Het baggerschip is daarop vrijwel onmiddellijk gezonken. Van drie bemanningsleden ontbreekt sindsdien elk spoor. De brandweerdiensten van Antwerpen en Beveren zijn onmiddellijk een zoekactie gestart met een sonarradar. Ook de federale politie kwam ter plaatse met een helikopter die is uitgerust met een warmtecamera.'

Rond 23 uur ontbrak nog elk spoor van de drie bemanningsleden, maar intussen is een van hen levenloos teruggevonden. Door de barre weersomstandigheden achten de reddingsdiensten de kans klein dat de twee andere bemanningsleden nog levend worden teruggevonden. De nationaliteit van de slachtoffers is nog niet bekend.

Het scheepvaartverkeer op de Schelde verloopt sinds 7 uur donderdagmorgen weer normaal. Volgens Jacques d'Havé van het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust was het scheepvaartverkeer op de Schelde afgelopen nacht een tijd gestremd door de reddingsoperatie, maar is de situatie sinds 7 uur weer normaal. Enkele schepen liepen wel vertraging op.

 

Door jns
AANGERADEN