De Decker hoopt op verschillende kandidaten bij voorzittersverkiezingen MR

Voormalig Senaatsvoorzitter Armand De Decker pleit er in een interview met La Libre Belgique voor dat er bij de voorzittersverkiezingen binnen de MR diverse kandidaten op de voorgrond zouden treden. Voorlopig heeft enkel ontslagnemend minister Charles Michel zijn kandidatuur officieel aangekondigd.

bvb

De gewezen staatssecretaris brengt in het interview hulde aan ontslagnemend MR-voorzitter Didier Reynders. Hij heeft ook kritiek op de richting die de campagne binnen zijn partij inslaat.

Hij pleit voor een echt debat en ziet drie kandidaten met een geschikt profiel: Charles Michel, ontslagnemend minister Sabine Laruelle en Kamerfractieleider Daniel Bacquelaine. Zelf zal hij geen gooi doen naar het voorzitterschap.

"Laten we deze verkiezing niet laten inpalmen door de keuze van enkele partijleiders die zeggen: "het is een feit", zoals we te vaak hebben gedaan", luidt het.

De Decker komt ook terug op de Renaissancegroep binnen de partij, waar Michel deel van uitmaakt. "Ik hoop dat Renaissance wat zal vervagen eens het resultaat bekend zal zijn. Er zal een voorzitter zijn en iedereen zal achter hem staan".

LEES OOK

Nu in het nieuws