Stany Crets gaat film regisseren

Bron © hln

Foto: gbr

Stany Crets krijgt van het Vlaams Audiovisueel Fonds 12.500 euro subsidie voor het scenario van de film 'Lee & Cindy C'. Crets gaat de film ook zelf regisseren.

Crets omschrijft de film in Het Laatste Nieuws als "een romantische tragikomedie over rockdromen, schlagerpassie, onvoorspelbare liefde en een ongelukkig spraakgebrek".

Crets schrijft al een jaar aan het scenario. Het idee voor het scenario kwam er volgens Crets op een heel vreemde manier. "Ik hoorde iemand met een spraakgebrek het woord 'rockband' uitspreken, en dat klonk als 'wokband'," aldus Crets.

Wie er in de film zal spelen in nog niet bekend. Crets hoopt dat zijn regiedebuut in 2013 in de bioscoop te zien zal zijn.

Gekleurd haar voor Groenten uit Balen

Crets was de voorbije weken nog druk bezig met de opnames van Groenten uit Balen. Die film vertelt het verhaal van het arbeidersgezin Debruycker tijdens de woelige staking bij de Vieille Montagne in 1971. Het scenario werd geschreven door Walter Van den Broeck en Guido Van Meir (Terug naar Oosterdonk).

 Die opnames zijn meteen ook de reden van de ietwat vreemde haarkleur van Crets tijdens de opnames van De Allerslimste Mens ter Wereld. Crets speelt de rol van Jan Debruycker, de vader van arbeidersdochter Germaine, die een tragische liefde beleeft met student Luc.

De opnames voor de film zijn inmiddels  achter de rug en Crets zei gisteren op Q-Music dat zijn haar inmiddels terug zijn oorspronkelijke kleur heeft.

Door bvb