Jan Decleir krijgt eredoctoraat Universiteit Antwerpen

© WDK

Jan Decleir krijgt op 7 april een eredoctoraat van de Universiteit Antwerpen (UA). Hij krijgt de prijs voor algemene verdienste, zegt de universiteit in een persmededeling. ‘De acteur, geboren in Niel, schittert al jaren op het toneel en op het witte doek. Voor zijn acteerprestaties sleepte hij al vele nationale en internationale onderscheidingen in de wacht’, zo luidt een korte verklaring.

lej, cdh

Een tweede prijs voor algemene verdienste gaat naar de Zwitserse professor Werner Oechslin, een pionier in de architectuurtheorie.

Voorts krijgt een reeks internationale onderzoekers een eredoctoraat. Onder meer de multidisciplinaire onderzoeker Dipesh Chakrabarty, momenteel professor aan de University of Chicago, wordt bekroond als een van de belangrijkste vertegenwoordigers binnen de ‘postkoloniale’ geschiedschrijving.

Geert Corstens krijgt het eredoctoraat van de faculteit Rechten. Hij is voorzitter van de Hoge Raad der Nederlanden, de hoogste rechtsprekende instantie in Nederland.

Ook de Deense dierenarts Poul Hyttel krijgt de titel van eredoctor. Hij is een veelgevraagd gastspreker op internationale congressen, en ook houder van de Francqui-leerstoel 2010-2011 op de Universiteit Antwerpen.

Het instituut voor Ontwikkelingsbeleid- en Beheer (IOB) geeft een eredoctoraat aan de Indische professor economie Bina Agarwal. Zij wordt al tientallen jaren gewaardeerd, in India en daarbuiten, voor haar bijdragen op het domein van milieu en ontwikkeling.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten