Mobile Vikings gaat naar het buitenland

Bron © Datanews
De Hasseltse mobiele operator Mobile Vikings wil zich uitbreiden in het buitenland. Einde maart komt er een kapitaalverhoging van 3 miljoen euro om dat mogelijk te maken.

Mobile Vikings is een alternatieve gsm-operator die zich focust op prepaid mobiel internet. Bij de operator kan je een prepaid simkaart krijgen met gratis mobiel internet. Ceo Frank Bekkers wil die dienst nu ook aanbieden in Duitsland, Spanje en Polen. Dat meldt het vakblad Datanews.

Begin 2009 werden de eerste simkaarten aan de man gebracht, vandaag telt de operator al 30.000 klanten en is het bedrijf rendabel. Mobile Vikings maakt gebruik van het netwerk van KPN Belgium, dat samen met Concentra een meerderheidsparticipatie heeft in het bedrijf.

“In België zullen we snel aan ons plafond zitten”, beseft Frank Bekkers. “Onze groei zal afklokken tussen de 50 en de 100.000 klanten. Als we twee procent marktaandeel halen, dan hebben we ons werk goed gedaan. Kunnen we vijf procent optekenen, dan zou dat fantastisch zijn.”

Om nog te kunnen groeien, kijkt Bekkers nadrukkelijk naar het buitenland. “We willen wel een kleine speler blijven, maar dat wil niet zeggen dat we ons model niet mogen exporteren. Er zijn heel wat operatoren in het buitenland die hun marktaandeel maar al te graag zouden zien aandikken met 1 à 2 procent. Wij kunnen hen daarbij helpen.”

Om zich te lanceren in het buitenland, komt er einde maart een kapitaalverhoging van drie miljoen euro. “De grootste injectie uit onze geschiedenis”, klinkt het. Wie er zal intekenen, wil Bekkers niet kwijt. “Ik kan enkel zeggen dat het management een duit in het zakje doet, en dat KPN nooit een meerderheid zal hebben in ons bedrijf, ook niet na deze ronde.”

Door wdp
AANGERADEN
Meest recent