Bracke neemt het op voor Wuyts

Foto: photo news

'Het feestje is begonnen', schrijft Siegfried Bracke (N-VA) maandag op zijn weblog. Hij haalt zwaar uit naar de VRT die het presentatiewerk van ploegenvoorstellingen van Michel Wuyts verbiedt.

Wielercommentator Michel Wuyts mag van de VRT geen presentator meer zijn van voorstellingen van wielerploegen. De openbare omroep vreest dat het zijn objectiviteit en onpartijdigheid als journalist kan aantasten. 'Bij de mij zeer geliefde openbare omroep moest(en) de bijltjesdag(en) na de 'affaire-Bracke' er onvermijdelijk aankomen', schrijft Bracke op zijn blog. 'Het feestje is begonnen. Al moet ik toegeven: zo snel had ik het wel niet verwacht.' 

'Anonieme kritische collega’s vinden het niet kunnen dat Wuyts optreedt als presentator bij ploegvoorstellingen. Wuyts verdedigt zich. Helaas zal het ook hem intussen duidelijk zijn dat, als het systeem wordt overgenomen door de middelmatigen, het dan altijd noodlottig is het hoofd boven het maaiveld uit te steken', schrijft de N-VA'er.

Hij noemt Wuyts in zijn domein 'een autoriteit' (ook al geeft hij toe dat hij zelf niet veel van wielrennen kent) en vindt het niet meer dan logisch dat hij voor dat presentatiewerk gevraagd wordt. 

'Het mag dus niet, van kritische collega’s, en de hele VRT volgt. In organisaties met slappe knieën halen het minimum en het korte termijn-perspectief het altijd', vervolgt Bracke. Hij haalt meermaals uit naar de 'kritische collega’s' van de openbare omroep. 'Het zijn het soort mensen dat meer belangstelling heeft voor zichzelf dan voor de programma’s. Ze hebben uitgesproken ideeën over kwaliteit: kwaliteit is namelijk wat zij doen; punt uit. Vernieuwing is des duivels, of minstens verdacht.' Hij benadrukt dat er niets is gevonden waaruit blijkt dat Wuyts in de fout is gegaan, ook al zullen 'in de speurtocht naar Zoek de fout van Wuyts ettelijke uren gekropen zijn'.

'De doos van Pandora is bij deze geopend. Dat is doodjammer', besluit hij.

Door llo
AANGERADEN