FOTO: New York Fashion Week ontvangt grote namen

Bron © style.com
Naarmate de modeweek in New York vordert, worden ook de ontwerpers bekender. Wij keken naar de defilés van Marc by Marc Jacobs, Rodarte en Michael Kors.

Marc by Marc Jacobs, de meer betaalbare lijn van de ontwerper, viert zijn tiende verjaardag. Het resultaat is een zeer volwassen collectie boordevol referenties naar de jaren veertig: braafjes en bedekt, maar niet zonder hier en daar een speelse verwijzing naar de meer nonchalante seventies, een decennium dat Jacobs nog niet helemaal losgelaten heeft.

Ook Rodarte mocht deze week zijn herfstcollectie voorstellen. De zusjes Mulleavy verwezen zeer expliciet naar de vlakten van Amerika, met motieven van graanvelden onderaan jurken, prariejassen, lederen details en sentimentele bloemenmotieven. Het enige wat uit de band sprong, waren de rode feestjurken die het geheel afsloten en die zoveel zeiden als 'I don't think we're in Kansas anymore'.

Iets anders bij Diesel Black Gold, waar creatief directeur Sofia Kokosalaki aangaf niet van minimalisme te houden: ze bracht casual stukken met denim, kant, leer, kabeltruien en jasjes met militaire referenties. Lekker rock 'n roll, precies zoals de Diesel-fan het graag heeft.

Ook Michael Kors heeft een verjaardag te vieren: hij zit dit jaar officieel dertig jaar jaar in het vak. Reden dus om een greatest hits-collectie te presenteren met ultravrouwelijke luxesilhouetten met fluïde zijdestoffen, vossenbont en glitterende avondjurken. Gedrapeerd en glamoureus, zoals we het van hem gewend zijn.

 

Door tib
AANGERADEN