OVERZICHT. De incidentrijke carrière van Stijnen

Bron © Eigen berichtgeving
De activiteiten op supportersfora hebben Stijn Stijnen de das om gedaan bij Club Brugge. De carrière van de doelman werd voordien al getekend door een hele reeks incidenten. Een overzicht.

Ronaldo van het veld schoppen
In maart 2007 verklaarde Stijnen in de aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Portugal ‘dat Cristiano Ronaldo zo fel aangepakt moest worden, dat hij na twee minuten van het veld gedragen zou moeten worden’. De uitspraak zorgde voor verontwaardigde reacties en de Portugese voetbalbond diende zelfs klacht in. Stijnen nuanceerde de uitspraak later: ‘Ik heb enkel gezegd dat we een gezonde dosis agressiviteit en inzet moeten tonen en heb het nooit expliciet over Ronaldo gehad.’ De UEFA hecht weinig geloof aan de uitleg van de doelman en geeft hem een boete van 3.000 euro.

Rode kaarten
In januari 2008 pakt Stijnen rood in de bekermatch tegen Cercle Brugge. De doelman maaide de doorgebroken Gombami onderuit met de arm. De overtreding levert hem uiteindelijk twee speeldagen schorsing op. In december van hetzelfde jaar gaat Stijnen opnieuw te ver tijdens de competitiematch tegen Standard. Hij haalt De Camargo onderuit en krijgt een nieuwe schorsing.

Karatetrap op Podolski
In augustus 2008 gaat Stijnen over de schreef tijdens de oefeninterland tussen België en Duitsland. Met een ware karatetrap werkt hij de Duitse spits Lukas Podolski tegen de grond. De scheidsrechter hield als bij wonder zijn kaarten op zak.

Uithaal naar Advocaat
In oktober 2009 kondigde Stijnen zijn afscheid van de nationale ploeg aan nadat bondscoach Dick Advocaat hem niet selecteerde voor de WK-kwalificatieduels tegen Turkije en Estland. Enkele maanden later, na een geweldige match tegen Valencia, werd de Hasseltse doelman overladen met complimenten. Hij maakte echter meteen duidelijk dat een terugkeer bij de Rode Duivels niet mogelijk was.

‘Zolang Advocaat bondscoach is, keer ik niet terug. Het is leuk om vast te stellen dat hij vorige week aandachtig de matchen van Standard en Anderlecht bekeken heeft, maar als Club wint van een ploeg als Valencia spreekt hij daar met geen letter over. Dan vraag ik me af: wie laat zich nu kennen?', klonk het.

Vrijwillige gele kaart
In maart 2010 pakte Stijnen tijdens de competitiematch tegen Sint-Truiden moedwillig een gele kaart. In de slotminuten rekte hij tijd bij een vrijschop en dat leverde hem zijn vijfde geel van het seizoen op. De doelman miste daardoor de competitiematch tegen Roeselare, maar begon met een schone lei aan Play-off 1. ‘Soms moet je verder kijken en slim zijn', reageerde Stijnen. Het bondsparket dacht daar duidelijk anders over en vorderde een boete van 500 euro.

Door het lint tegen Gent
In mei 2010 stormde Stijnen na de wedstrijd tussen Gent en Club Brugge (6 -2) op Gent-preses Ivan De Witte af. Het kwam net niet tot een handgemeen. Volgens de Clubspeler had De Witte zijn ploegmaat Karel Geraerts tegengehouden. Stijnen en De Witte praatten het incident de dag na de match uit. Het parket van de voetbalbond besliste de doelman uiteindelijk niet te vervolgen voor zijn uitbarsting.Zware voet
Stijnen staat ook bekend om zijn zware voet. Begin februari moest hij zich verantwoorden voor de politierechter nadat hij te snel gereden had. Hij kreeg een boete van maar liefst 738,09 opgelegd, omdat hij eind 2009 in Hasselt 76 kilometer per uur reed op een plek waar maximaal 70 kilometer per uur gereden mag worden.

Een lichte overtreding, dus. Maar omdat hij ondanks verschillende aanmaningen zijn boete van 50 euro niet betaalde, omdat het niet zijn eerste keer was én omdat hij niet opdaagde in de rechtbank, werd dat opgetrokken tot 738,09 euro. Zo werd zijn achtste snelheidsovertreding wel een heel erg dure...
 

Door jns
  • VOOR ABONNEES
    Meer voetbal