Vlaamse tv-sterren op tijd hersteld

Bron © hln

Foto: rr

De beeldjes die worden uitgereikt op de Vlaamse Televisiesterren zijn nog op tijd hersteld geraakt voor de grote show vrijdagavond. Ze waren ernstig beschadigd aangekomen in ons land na een controle door de Britse douane.

De vijftien beeldjes werden bij een vrij exclusief bedrijf in Londen vervaardigd en daarna naar ons land overgebracht. Hier aangekomen bleek de helft ernstig beschadigd te zijn. De ster was afgebroken en één beeldje was zelfs doormidden gezaagd. Nochtans zijn de beeldjes vervaardigd uit polyurethaan, een sterk materiaal. Het productiehuis deMensen, dat de live-uitzending verzorgt, vermoedt dat het om een actie van de Britse douane gaat.

Drugs

‘Vermoedelijk dachten zij dat er drugs of diamanten in de beeldjes zaten en hebben ze de kist op de luchthaven van Heathrow doorzocht. Vandaar het doorgezaagde beeldje. Een zevental andere werden na controle omgekeerd in de doos gestoken, waardoor al het gewicht op de ster kwam te liggen, die daardoor afbrak’, aldus een woordvoerder van het productiehuis.

Herstel

Een medewerkster van het productiehuis vertrok in allerijl naar Londen voor nieuwe onderdelen. Daardoor werd het nog een race tegen de tijd om de herstelde beeldjes in Hasselt te krijgen.
 

Door edm
Meest recent