Wie zijn Oscarpresentatoren Anne Hathaway en James Franco?

  • Anne Hathaway en James Franco zullen de presentatie van de Oscars voor hun rekening nemen?
'Frisse en multigetalenteerde acteurs, de verpersoonlijking van de volgende generatie Hollywoodiconen'. Zo noemen de producers van de Oscaruitreiking presentatoren Anne Hathaway (28) en James Franco (32). Het is de eerste keer dat de show rond de Academy Awards in handen gelegd wordt van dergelijk jong en sexy acteursduo. Tijd om nader kennis te maken.

De producers van de show, Bruce Cohen en Don Mischer, hopen dat Hathaway en Franco 'hun ongelofelijke talent zullen kunnen tonen en de wereld zullen entertainen'. Dat beide acteurs inderdaad beschikken over de nodige dosis acteertalent bewezen ze met  hun Oscarnominaties. Hathaway werd in 2008 genomineerd voor Beste Actrice voor haar vertolking in 'Rachel Getting Married' en Franco sleepte dit jaar een nominatie voor Beste Acteur in de wacht voor  zijn rol in '127 Hours'.

Anne Hathaway

Anne Hathaway werd geboren op 12 november 1982 in New York. Haar eerste belangrijke rol speelt ze in de televisieserie 'Get Real' (1999), een reeks die echter geen lang leven beschoren was. De actrice verscheen voor de eerste keer in een hoofdrol op het witte doek in de familiefilm 'The Princess Diaries'.

Na een tijdje liet ze het luchtige genre voor wat het was en legde ze zich toe op gewichtigere rollen. In 2007 gaf ze gestalte aan schrijfster Jane Austen in 'Becoming Jane'. Door haar rol in 'Brokeback Mountain', 'Rachel Getting Married' - waarvoor ze een Oscarnominatie en een nominatie voor een Golden Globe in de wacht sleepte - en vooral 'The Devil Wears Prada' nestelde ze stevig in het rijtje van Hollywoodsterren.

Wist je dat...
- Anne Hathaway vernoemd is naar de vrouw van William Shakespeare.
- de actrice in haar kindertijd non wilde worden, maar dat plan liet varen op haar 15e toen ze ontdekte dat haar broer Michael homo was.
- Anne Hathaway in haar jeugd te kampen had met depressies. In 2007 sprak ze openlijk over die psychologische problemen.
- Anne Hathaway kettingrookster werd tijdens de opnames van 'Rachel Getting Married'
- de actrice lange tijd vegetariër geweest is, maar sinds kort weer vlees eet.
- Anne Hathaway in 2009 tijdens de Oscaruitreiking een parodie op musicals opvoerde samen met Hugh Jackman.
- Anne Hathaway Meryl Streep enorm bewondert en haar samen met Kate Winslet en Emma Thompson als een rolmodel beschouwt.
- Anne Hathaway's Judy Garland, Cate Blanchett, Sigourney Weaver en Michelle Pfeiffer noemt als haar favoriete actrices.
- Anne Hathaway ooit verloofd was met de Italiaanse zakenman Raffaello Follieri, die later beschuldigd werd van fraude en witwaspraktijken.
- Anne Hathaway zelf zegt dat ze enkel topless wil acteren als het bijdraagt tot 'de betekenis van de film'. De actrice was topless te zien in 'Havoc' (2005) en 'Brokeback Mountain' (2005).
- De actrice in 2006 een week naar Nicaragua trok om kinderen te helpen vaccineren tegen hepatitis A.
- De actrice sinds 2008 een relatie heeft met acteur Adam Shulman.

Hathaway spreekt:
- 'Ik voel me op mijn best als ik dagenlang niet in de spiegel kijk en leuke dingen doe.'
- 'Ze is gewoon goddelijk. Als mens heeft ze zowat alles bereikt wat ik wil doen.' (over Meryl Streep)
- 'Ik ben trotser op die film dan op iets anders wat ik ooit gedaan heb.' (over 'Brokeback Mountain')
- 'Ik kan niet achter een religie staan die niet achter de keuze van mijn broer staat.' (over het katholicisme en haar homoseksuele broer)
- 'Ik ben erg kieskeurig. Ik maak mijn managers gek.'
- 'Ik barst verschrikkelijk snel in tranen uit.'
- 'Ik heb mijn strijd om de perfectie te bereiken lange tijd opgegeven.'


James Franco

James Franco werd geboren op 19 april 1978 in Californië. Naast acteur is hij ook  regisseur, producer en schilder. In zijn vrije tijd schrijft hij scenario's. Franco begint zijn acteercarrière met rolletjes in televisieseries zoals 'Freaks and Geeks' (1999). In 2001 kroop hij in de huid van de legendarische James Dean voor een televisiefilm.

Hij verwierf internationale bekendheid met zijn rol als Harry Osborne in de 'Spider-Man'-films. In 'Milk' (2008) speelde hij aan de zijde van Sean Penn. Eind 2009 werd Franco ook deel van de cast van de ziekenhuisserie 'General Hospital'. In 2010 publiceerde hij een verzameling kortverhalen, 'Palo Alto'. De acteur werd al drie keer genomineerd voor een Golden Globe, waarvan hij er een mee naar huis mocht nemen. Voor zijn vertolking in '127 Hours' werd hij dit jaar genomineerd voor een Oscar.

Wist je dat...
- James Franco de prijs van 'Mooiste Glimlach' in de wacht sleepte op zijn middelbare school in Palo Alto.
- James Franco Portugees, Zweeds, Russisch en Joods bloed heeft.
- De acteur ondanks zijn afkeer van sigaretten toch begon te roken voor zijn rol in 'James Dean'
- James Franco de duimen moest leggen tegen Tobey Maguire voor de hoofdrol in Spider-Man.
- James Franco goed bevriend is met Tobey Maguire, op wiens dochter hij babysitte tijdens de opnames van 'Spider-Man'.
- De acteur sinds 2006 samen is met actrice Ahna O'Riley.
- James Franco in 2008 het gezicht werd van het mannenparfum van Gucci.

Franco spreekt:
- 'Ik relax nooit. Het is onmogelijk. Ik hou zelfs niet van slapen. Ik vind dat er zoveel te doen is.'
- 'Als kind wilde ik altijd al acteur worden, maar ik had slechte tanden. Ik wilde geen beugel dragen, maar mijn moeder vertelde me dat ik zonder nooit zou kunnen acteren. Dus ging ik voor de beugel.'
- 'ik heb gewerkt in een McDonald's Drive Through. Ik kon perfect zien wanneer meisjes geïnteresseerd waren. Ze reden een tweede keer langs met de boodschap dat ze iets vergeten waren.'

Door ivb