FOTO: Belgen op de catwalk in Parijs

Bron © style.com
  • Ann Demeulemeester
Aan het begin van de Parijse modeweek mochten Dries Van Noten, Ann Demeulemeester en A.F. Vandevorst hun visie op de komende winter tonen.

Dries van Noten bracht een collectie geïnspireerd op David Bowie enerzijds en Les Ballets Russes anderzijds. Op de tonen van 'Heroes' van Bowie, voor de gelegenheid geremixt door 2ManyDJ's, toonden de modellen een collectie die zeer herkenbaar Dries van Noten was: een collage van print, kleur en textuur, met clashende prints, eenvoudige vormen en subtiele asymmetrie. Prachtig.

Bij Ann Demeulemeester was er duisternis op de catwalk: haar modellen zagen eruit alsof ze krijgersvrouwen waren die uit het diepst van de aarde kwamen gekropen, menselijk en dierlijk tegelijk, met veel leer, geitenvellen en occasionele vleugels. Uit de hele collectie bleek de voorliefde van de ontwerpster voor zwart met een duistere touch.

Ook An Vandevorst en Filip Arickx, beter bekend als A.F. Vandevorst, deden waar ze goed in waren: we zagen prachtige drapages, een enkele keer met krantenpapier, uitgekiende asymmetrieën en impressionante kragen uit bont.

Nog twee Belgische defilés om naar uit te kijken zijn dat van Maison Martin Margiela (4 maart), om te zien of het huis sinds het vertrek van zijn hoofdontwerper nog steeds zo toonaangevend is  en dat van Haider Ackermann (5 maart), om zelf te oordelen of hij zijn reputatie van 'de nieuwe Karl Lagerfeld' kan waarmaken. Verslag en foto's vind je maandag op Life.

Door tib