Brussels parket bevestigt huiszoeking bij vzw Vlaams Belang

Het Brusselse parket bevestigt dat er donderdag een huiszoeking heeft plaatsgevonden in de lokalen van een Gentse vzw die gelinkt is aan het Vlaams Belang. Het gaat om de vzw Kamiel Van Damme. Het parket legt er wel de nadruk op dat de huiszoeking niet gebeurde in de lokalen van het partijsecretariaat, zoals VB-woordvoerder Joris Van Hauthem had gezegd.

bvb

De huiszoeking kwam er in opdracht van onderzoeksrechter Wim De Troy. Die voert een gerechtelijk onderzoek naar het misbruik van telecommunicatiemiddelen, na een klacht van voormalig VB-lid Greet Van Linter.

Zij zetelt sinds vorig jaar voor de partij in het Brussels parlement, maar werd in april 2010 uit de partij gezet. Na haar verwijdering uit de partij doken e-mails op die zogezegd van haar hand waren en waaruit moest blijken dat zij niet in Ganshoren woont, maar in Buggenhout, zodat ze haar zetel in het Brussels parlement zou moeten afstaan.

Van Linter diende echter een klacht in, omdat zij die mails niet zou hebben geschreven. Het gerechtelijke onderzoek wees uit dat iemand anders op haar naam een e-mailaccount aanmaakte en de bewuste mails opstelde. Dat zou gebeurd zijn vanop een computer die bij de vzw Kamiel Van Damme in Gent stond.

Om die reden viel onderzoeksrechter De Troy daar donderdag binnen en nam hij de bewuste computer in beslag.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten