Woody Allen strijkt na Barcelona en Parijs neer in Rome

Bron © belga
De New Yorkse regisseur Woody Allen heeft na Barcelona en Parijs opnieuw zijn oog laten vallen op een Europese grootstad. De cineast wil zijn nieuwe film opnemen in de Italiaanse hoofdstad Rome, waar hij op 26 maart ook als klarinettist zal optreden met de Woody Allen New Orleans Jazzband.

"Vraag me niet naar het scenario of de acteurs, ik ben bijgelovig", verklaarde de regisseur, wiens laatste film ’Midnight in Paris’ op 11 mei in première zal gaan op het 64e Filmfestival van Cannes. "We zitten nu in de fase van het scenario, het zou absurd zijn om al meer prijs te geven".

Rome is "net als New York, Parijs, Londen en Barcelona... Ik hou van complexe en beschaafde metropolen en ik vind het fantastisch dat ik de kans krijg om er te werken, zoals we de film ’Manhattan’ mochten draaien in New York, ’Match point’ in Londen en ’Vicky Cristina Barcelona’ in Barcelona", aldus Woody Allen in de krant La Repubblica.

"Het is telkens opnieuw een liefdesverklaring aan enkele bijzondere locaties. Ik hoop dat Rome diezelfde gevoelens oproept".
 

Door bvb
AANGERADEN