Tsunamifilm Clint Eastwood niet meer te zien in Japan

© REUTERS

© *

1 / 2

De film 'Hereafter' van regisseur Clint Eastwood is niet meer te zien in de Japanse bioscopen. Filmdistributeur Warner Bros vindt het ongepast de film, die een verhaallijn bevat over de tsunami in Azië in 2004, te tonen in het door een beving en tsunami getroffen land.

mtm

'Hereafter', met Matt Damon en de Belgische Cécile De France in de hoofdrollen, ging eind februari in première in Japan en zou er tot en met eind maart in de bioscopen draaien.

De film gaat over drie personen en hun ervaringen met het hiernamaals. Een van hen is een vrouw die de tsunami van 2004 heeft overleefd. In de openingsscène van de film zijn beelden te zien van de vloedgolf en de paniek die daarna ontstaat. De film van de 80-jarige regisseur is nu te zien in de Nederlandse bioscopen.

Het noordoosten werd vrijdag na een aardbeving voor de kust getroffen door hoge vloedgolven. Bij de ramp zijn duizenden Japanners overleden en er zijn ook nog duizenden vermisten. In 2004 vond een zeebeving plaats in de Indische Oceaan. De daaropvolgende tsunami trof meerdere Aziatische landen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten