Citigroup herneemt dividend

Citigroup, de Amerikaanse bank die de grootste injectie van belastinggeld kreeg tijdens de bankencrisis, gaat opnieuw een dividend uitkeren, van welgeteld één cent per aandeel. Er komt ook een omgekeerde aandelensplitsing.

wdp

Citigroup betaalde in 2009 zijn laatste dividend. In het tweede kwartaal van 2011 wordt de draad weer opgepikt, zo deelde de groep vandaag mee. Het dividend van 1 cent per aandeel levert een symbolisch dividendrendement van 0,09%. Zo goed als niets, maar Citigroup vermijdt daarmee dat het gedurende twee opeenvolgende jaren geen dividend zou uitbetalen.

Een ‘omgekeerde aandelensplitsing’ moet eveneens helpen op een streep onder het verleden te trekken. Op 6 mei na beurstijd zullen aandeelhouders 10 bestaande aandelen kunnen inruilen voor één nieuw Citi-aandeel. De 29 miljard uitstaande aandelen worden dan herleid tot 2,9 miljard aandelen.

'Citi is vandaag een fundamenteel ander bedrijf dan drie jaar geleden,' zegt Vikram Pandit, de 54-jarige CEO van Citigroup, in een verklaring. 'De reverse stock split en het voornemen om opnieuw een dividend uit te keren, zijn belangrijke stappen in anticipatie op de hervatting van het uitkeren van kapitaal aan de aandeelhouders, vanaf volgend jaar.'

Het aandeel van Citigroup steeg na de mededeling met 15 cent, of 3,3 procent, tot 4,65 dollar.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten