Pfizer investeert 22 miljoen euro in Louvain-la-Neuve

Bron © BELGA
Pfizer Animal Health gaat 22 miljoen euro investeren in zijn fabriek in Louvain-la-Neuve. De site gaat wereldwijd een hoofdrol spelen in de strijd tegen infectieziekten.

De investering werd bekendgemaakt in aanwezigheid van Waals minister-president Rudy Demotte.

De pilootfabriek in Louvain-La-Neuve, waar diergeneeskundige vaccins voor klinische doeleinden worden gemaakt, zal worden uitgebreid. Er komt een nieuw centrum met een oppervlakte van 1.300 m2 dat plaats moet bieden aan de volledige keten van onderzoek, ontwikkeling en productie van antigenen.

Het centrum zou eind volgend jaar volledig operationeel moeten zijn. "De investering moet leiden tot een beter rendement en een grotere flexibiliteit bij de productie", luidde het dinsdag. Zo zou de capaciteit snel kunnen worden aangepast in geval van een onverwachte pandemie. Pfizer haalt als voorbeelden de H1N1-griep en blauwtong aan.

Daarnaast komt er ook een volledig ingericht laboratorium voor vaccinanalyses, goed voor een tiental extra banen. Het labo biedt unieke samenwerkingsmogelijkheden met de Belgische universiteiten, gespecialiseerde onderzoekscentra of bedrijven.

Tot slot brengt Pfizer ook een deel van R&D-activiteiten voor diergeneeskunde over van het Britse Sandwich naar Zaventem. Daar zullen op termijn 90 onderzoekers werken.

Door wdp
AANGERADEN
Meest recent