Gratis werk van Tom Lanoye in Nederland

De Belgische auteur Tom Lanoye schrijft voor volgend jaar het Boekenweekgeschenk, een gratis werk dat tijdens de boekenweek in Nederland wordt uitgedeeld. De boekenweek, die van woensdag 14 tot en met zaterdag 24 maart zal lopen, gaat in 2012 over 'Vriendschap en andere ongemakken'.

loa

De 52-jarige Lanoye is een veelbekroond romancier, dichter, columnist, scenarist en theaterauteur. Hij is een van de meest gelezen schrijvers in ons land. Hij wordt de vierde Belgische auteur die een Boekenweekgeschenk schrijft. Hubert Lampo (1969), Marnix Gijsen (1978) en Hugo Claus (1989) gingen hem voor.

Als thema voor de Boekenweek 2012 is gekozen voor vriendschap in alle verschijningsvormen. 'Vriendschappen tekenen het leven, ze maken of breken je. In de huidige tijd van Hyves en Facebook draait het ogenschijnlijk vooral om hoevéél vrienden je hebt. Maar gaat het uiteindelijk niet om de waarde ervan? Om die ene vriendschap voor het leven?', verklaart de organiserende Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

De Boekenweek wordt volgend jaar voor de 77ste keer georganiseerd. Het boekenweekgeschenk is gratis voor wie in de boekhandel voor een zeker bedrag boeken koopt.

Aangeboden door onze partners