Man bijt hond weg bij VRT

  • Man Bijt Hond het Eén programma van productiehuis Woestijnvis.
Het actualiteitenmagazine Man bijt Hond zal niet meer op de VRT worden uitgezonden. Andere Woestijnvis-programma's kunnen wel op de VRT blijven, maar er zijn nog bijkomende garanties nodig over de onafhankelijkheid van de tv-producent.

Dat heeft de VRT gemeld op een persconferentie. De laatste uitzending wordt midden 2012 op Eén uitgezonden. Vanaf september komt er een opvolger, die de VRT zelf zal produceren. 

Dat is het gevolg van de verkoop van VT4 en VijfTV aan de groep rond Woestijnvis, de producent van ondermeer Man bijt Hond.

De VRT wil voor andere programma's bijkomende garanties over de onafhankelijkheid van Woestijnvis ten opzichte van moederbedrijf De Vijver, dat samen met uitgeversgroepen Corelio en Sanoma de Vlaamse tv-zenders van SBS overneemt.

Andere programma's noemt Woestijnvis echter niet bij naam. Het lot van programma's als De Laatste Show of De Slimste Mens is dan ook nog niet duidelijk.

In een schriftelijke toelichting zegt de VRT dat het vanaf mei de productiehuizen de kans biedt om alternatieven aan te bieden voor de Woestijnvis-programma's. Woestijnvis krijgt daarbij geen voorkeursbehandeling.

Dat zou voor de VRT een financiële meevaller kunnen worden. Zo kost de productie van Man bijt Hond alleen al jaarlijks 5 miljoen euro. In totaal besteedt de VRT jaarlijks 18 miljoen euro omzet aan Woestijnvis.

 

Door wle
Meest recent