REACTIES. 'Blij met snel initiatief'

Bron © BELGA
Zowel Woestijnvis als Vlaams minister van Media Ingrid Lieten reageren positief op de aanpak van de VRT omtrent de overname van VT4 door Woestijnvis.

Woestijnvis is blij dat de VRT snel positie heeft ingenomen en dat er duidelijkheid is over de toekomst. Het productiehuis toont begrip voor het feit dat de openbare omroep niet langer preferentieel wil samenwerken met Woestijnvis. Het productiehuis heeft nog niet beslist of "Man Bijt Hond" na september 2012 mogelijk gemaakt wordt voor een andere zender.

Woestijnvis heeft alle begrip voor de beslissingen van de VRT en toont zich tevreden dat de omroep snel een positie heeft ingenomen. "We zijn ook blij dat we ook in de toekomst nog programma's voor de VRT kunnen maken", zegt programmacoördinator Olivier Goris.

Vlaams minister van Media Ingrid Lieten is blij dat de VRT met vol vertrouwen de nieuwe situatie aanpakt. "De openbare omroep blijft niet bij de pakken zitten en kiest resoluut voor een vernieuwing in het programmaschema vanaf 2012. Het is een ook een goede zaak dat diverse productiehuizen in Vlaanderen de kans krijgen om op de oproep van de VRT in te schrijven", aldus Lieten.

De minister reageert op het nieuws dat de openbare omroep vanaf midden 2012 de preferentiële samenwerking stopt met Woestijnvis, dat voor de openbare omroep een productiehuis wordt als een ander.

De beslissing van de omroep ligt ook in de lijn met wat de Vlaamse minister in december schreef in haar visienota over de toekomst van de VRT. Ze pleitte er voor meer inbedding van de VRT in de mediasector. "De VRT is een bijzonder belangrijke speler en moet in de eerste plaats een uitdager zijn en een partner in een gezonde, concurrentiële markt."

"Door meer in te zetten op samenwerking kan de VRT met andere spelers blijven bijdragen aan een kwalitatief aanbod voor iedereen. Ik hecht het grootste belang aan Vlaamse inhoud. De openbare omroep is voorts een motor voor investeringen in Vlaamse inhoud. Als grootste omroep is de VRT een hefboom op dit vlak", aldus Lieten.

Nog in haar visienota wees de minister ook op het belang van samenwerking tussen de VRT en andere actoren in het mediaveld. 

Door wle