Geen hoofddoekenverbod voor Brusselse ambtenaren

Bron © BELGA
BRUSSEL - Er komt geen hoofddoekenverbod voor de ambtenaren van het Brussels gewest, de Brusselse gemeenten en enkele andere Brusselse overheidsinstellingen. Het MR-voorstel dat het personeel het dragen van 'uiterlijke tekenen van godsdienstovertuiging' moest verbieden, werd donderdag weggestemd in de commissie Financiën van het Brussels parlement.

Het voorstel van de Franstalige liberalen werd door de meerderheid (PS, Ecolo, cdH, Open Vld, Cd&V, Groen! ) en sp.a verworpen, melden La Libre Belgique en Brusselsnieuws.be.

Volgens brusselnieuws.be zijn de meeste partijen niet ongevoelig voor de MR-argumenten omdat de neutraliteit in de openbare dienst belangrijk is, maar een algemeen verbod op het dragen van religieuze tekenen is daarbij niet de juiste methode. Ook vrezen de partijen dat het voorstel juridisch niet waterdicht is: de Raad van State had enkele bemerkingen geformuleerd bij het voorstel.

Voor de PS is het voorstel te radicaal omdat het niet enkel geldt voor ambtenaren die in contact komen met de burgers, aldus La Libre.
 

Door gma
AANGERADEN