Ann Ceurvels en Mike Verdrengh in nieuwe vrt-serie Salamander

  • Mike Verdrengh, archiefbeeld
In Brussel zijn de opnames begonnen van een nieuwe televisieserie, Salamander. De hoofdrollen worden vertolkt door onder meer Filip Peeters en An Miller, in het echte leven een stel. De reeks betekent tevens de terugkeer van Mike Verdrengh naar Eén. Het is ook het eerste prestigieuze project voor Ann Ceurvels in lange tijd.

De cast bestaat voorts uit Koen De Bouw, Warre Borgmans, Lucas Van den Eynde, Jo De Meyere, Vic De Wachter en Tine Reymer.

Het uitgangspunt leest alvast vlot weg: Wanneer de kluizen van een select maar strategisch groepje machtshebbers van het land gekraakt worden, besluiten de gedupeerden te zwijgen om de rust te bewaren. Maar dat is buiten Paul Gerardi gerekend, een onbeduidende politie-inspecteur die het misdrijf toevallig op het spoor komt.

Salamander is een kind van productiehuis Skyline, dat eerder ook Aspe en de Rodenburgs op de wereld losliet. Het scenario is van Ward Hulselmans, de pen achter Witse, Heterdaad en Stille Waters. Frank Van Mechelen zit in de regiestoel. Eerder werkte hij al samen met Hulselmans voor de bioscoopfilm De Indringer.

De opnames zijn gestart in Brussel. Onder meer Tour & Taxis, het Zuidstation, het justitiepaleis en het Warandepark zullen dienen als opnamelocatie. De reeks zal in het najaar van 2012 op het scherm te zien zijn.
 

Door bpr, tdl
VOOR ABONNEES
Laad meer berichten...