Steven Van Herreweghe vervangt Tom Lenaerts in De Pappenheimers

© marco mertens

© © VRT 2010

1 / 2

Woestijnvis start deze week met de opnames van de nieuwe fictiereeks 'Met Man en Macht'. De reeks wordt geschreven en geregisseerd door Tom Lenaerts en Tom Van Dyck. Daardoor presenteert Lenaerts komend najaar niet 'De Pappenheimers' op Eén, meldt het productiehuis vrijdag. Het is voorts niet uitgesloten dat de serie op VT4 of VIJFtv wordt uitgezonden.

bpr

'Met Man en Macht' is een tragikomisch verhaal over 'idealisme en pragmatiek, ambitie en politiek, macht en invloed'. De reeks vertelt het verhaal van een aantal families in het Vlaamse dorp Ransegem, tegen de achtergrond van de nakende gemeenteraadsverkiezingen.

In die periode groeit de gemeentepolitiek uit van een rustige vastheid tot een meedogenloze verkiezingsstrijd. Keuzes moeten worden gemaakt tussen gezin of carrière, tussen eigenbelang of gemeentebelang.

Een greep uit de namen van acteurs en actrices die meespelen: Jan Decleir, Josse De Pauw, Lucas Van den Eynde, Peter Van den Begin, Koen De Graeve, Goele Derick, Stijn Van Opstal, Sara De Roo, Natali Broods, Sven De Ridder, Damiaan De Schrijver, Steve Geerts, Viviane De Muynck, Alice Reijs en Tom Van Dyck.

De opnames lopen tot in het najaar van 2011. Wanneer de reeks precies zal worden uitgezonden, is nog niet bekend. Het is alleszins geen programma dat in opdracht van de vrt wordt gemaakt, zegt een woordvoerder van de openbare omroep vrijdagavond. 'Het is nog niet duidelijk of de reeks op een van onze eigen zenders, op Eén of op nog een andere zender wordt uitgezonden', zegt Olivier Goris, programmadirecteur van het productiehuis. 'We zullen wel zien waar ze terechtkomt.'

Het is volgens Woestijnvis voor Lenaerts niet mogelijk om de regie van 'Met Man en Macht' te combineren met 'De Pappenheimers'. Daarom neemt Steven Van Herreweghe zijn rol als quizmaster over. Die beslissing werd genomen in overleg met Eén.

LEES OOK