Navo voert uitzonderlijk overdag luchtaanval uit op Tripoli

De Navo heeft zaterdag voor het eerst overdag luchtaanvallen uitgevoerd op de Libische hoofdstad Tripoli. Dat gebeurt een dag nadat de rijkste industrielanden op de G8-top in Deauville hadden gezegd dat ze naar een 'nieuwe fase' willen met de militaire interventie. Volgens buurtbewoners waren de aanvallen gericht tegen een kamp van de regimetroepen.

kld

De aanvallen volgen op een reeks bombardementen gedurende vijf opeenvolgende nachten. Op de staatstelevisie werd melding gemaakt van verschillende explosies, met harde knallen en rook boven de stad.

Rebellen in het westen lieten intussen weten dat er nog steeds hevig gevochten wordt in de stad Kekkla, in het Nafusa-gebergte, die sinds april onder vuur ligt. Het meest nabijgelegen hospitaal bevindt zich in Yefren, maar die stad is nog steeds in handen van de Kadhafi-getrouwen.

Sinds de start van de operatie 'Unified Protector' eind maart heeft de Navo al ruim 8.000 keer straaljagers uitgestuurd. Volgens de rebellen hebben de regimetroepen sinds de start van de onlusten al meer dan 12.000 burgerslachtoffers gemaakt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten