Franse douanier geschorst wegens foto met paspoort van Obama

Een Franse douanier is geschorst omdat hij een foto van zichzelf liet maken met het paspoort van de Amerikaanse president Barack Obama tijdens de G8 in de Franse badplaats Deauville.

bvb

Tijdens de aankomst in Frankrijk van de paspoortdragers van de Amerikaanse delegatie op 26 mei liet de regionale directeur van de douane van Basse-Normandie een kiekje van zich nemen op het ogenblik dat hij de papieren van de Amerikaanse president afstempelde, aldus de lokale radiozender France Bleu Cotentin.

Amerikaanse vertegenwoordigers waren getuige van het toneel en dienden onmiddellijk klacht in bij de Fransen wat al snel leidde tot de schorsing van betrokkene.

Omwille van zijn grootte landde het Amerikaans presidentieel toestel, Air Force One, niet op de luchthaven van Deauville zoals de andere deelnemers aan de G8, maar op een ander vliegveld waarvan de locatie werd geheim gehouden.

Bij de aankomst werd de controle niet uitgevoerd door de grenspolitie, zoals gebruikelijk, maar door douaniers, die die functie invullen op weinig drukke luchthavens.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten